Inici - Gabinet de premsa - L’APttCB celebra el seu 39 aniversari amb la inauguració de la nova Sala Jordi Filella a Barcelona

Gabinet de Premsa

Afegir a destacats:
dimecres, 23 març 2022

L’APttCB celebra el seu 39 aniversari amb la inauguració de la nova Sala Jordi Filella a Barcelona

Marta Espasa i Queralt, acompanyada per Joan Torres, durant la seva intervenció
Moment de l'acte amb els expresidents de l'APttCB
Joan Torres, president de l’APttCB

El mateix dia que complia els seus 39 anys, l’Associació Professional de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears, que compta amb més de 1000 professionals de Catalunya i Balears, inaugurava ahir, 22 de març, la nova sala Jordi Filella, especialment dissenyada per impartir sessions formatives híbrides per als professionals del sector tributari. Una aposta intel·ligent que permetrà compartir coneixements i lloc de trobada, més enllà de les limitacions que la pandèmia va obligar a superar, i que just arriba just es compleixen dos anys de l'inici de la pandèmia. En sí es tracta d'una gran aula-plató que garanteix la plena interactivitat dels assistents presencials i virtuals.

L’acte inaugural va estar presidit per la senyora Marta Espasa i Queralt, secretària d’Hisenda del departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya,  i va comptar amb la participació de nombrosos associats de l’APttCB, representants del món administratiu, fiscal i universitari així com dels membres de la Junta i els expresidents de l’APttCB: Pilar Arxé, Joan Cortecans i Jordi Filella, qui va ser fundador i primer president de l’Associació durant 20 anys i membre d’honor, que dona nom a la nova sala.

Joan Torres, actual president i delegat d’Eivissa de l’APttCB i president de la FETTAF, va començar l’acte donant la benvinguda als assistents i recordant com l’any 94  es va començar la vida associativa a l’actual seu del carrer Lepant, 235, amb unes oficines de nova construcció, espaioses i modernes i una sala d’actes on realitzar les reunions associatives i les activitats formatives. Vint-i-vuit anys després, continua sent l’espai de trobada professional i de formació continuada. Però ara, a més, s’ha aconseguit adaptar als nous temps donant cabuda a nous formats de formació híbrida i formació online. Si bé l’espai continuarà essent el punt de trobada de referència per a tots els associats i associades, la gran inversió en tecnologia que s’ha fet garanteix que la formació professional de qualitat que s’imparteix arribi a tots els Tècnics Tributaris d’arreu de Catalunya i Balears.

Marta Espasa i Queralt va ser l’encarregada de descobrir la placa inaugural de la sala i va adreçar unes paraules als assistents per remarcar l’empatia del col·lectiu i la bona entesa. “Esteu fent una gran feina i des de l’Administració us ho agraïm (...) Sou capdavanters en mantenir una línia cooperativa amb l’Administració i això acaba redundant en el bé comú de Catalunya i Balears”. A mode d’exemple, la secretària d’Hisenda parlava de com s’havia reduït el frau fiscal en els últims anys. Si bé l’any 2014 hi havia una bretxa fiscal del 21,5%, el 2018 aquesta era del 14,5%. Un decreixement que, segons Espasa, és gràcies en part al compliment voluntari de les obligacions fiscals i a la pedagogia que es fa des dels despatxos professionals de Tècnics Tributaris amb els seus clients.

El projecte de reforma

La nova sala de l’APttCB és un espai de 250 m2, amb capacitat per a 120 assistents. L’obra, va començar al novembre de 2021, i va finalitzar a primers d’aquest mes de març,  representant una reforma integral amb la qual s’han incorporat els equips tècnics més avançats en matèria audiovisual: pantalles, equips de megafonia, equips de so i altaveus, instal·lació de càmeres. A més de la instal·lació de dues línies wifi, mobiliari ergonòmic, instal·lació elèctrica LED completa, amb un sistema de focus i llums modulars i adaptables; instal·lació de nous equips de climatització, revestiment de parets amb fusta acústica, per evitar reverberació del so i aportar calidesa i la col·locació de nou paviment. També s’han creat l’espai de guarda-roba i la sala de control i mini office, i s’ha reubicat la zona de serveis).

 

Video de l'acte

TORNAR