Inicio - Gabinete de prensa - Els Tècnics Tributaris qualifiquen de desastrosa la gestió de les ajudes als autònoms per part de la Generalitat

Gabinete de Prensa

Añadir a destacados:
martes, 10 noviembre 2020

Els Tècnics Tributaris qualifiquen de desastrosa la gestió de les ajudes als autònoms per part de la Generalitat

Castellà

 

- «El fet d’aconseguir sol·licitar aquest ajut era com una loteria. La possibilitat de poder presentar sol·licituds era absolutament aleatòria».

- Des de l’APttCB es planteja a la Generalitat de Catalunya l’ampliació de la partida pressupostària i tornar a obrir una nova convocatòria, amb unes característiques tècniques que permetin la presentació massiva de sol·licituds.

 

“La situació que han viscut els nostres despatxos d’assessors fiscals i tècnics tributaris, en sol·licitar les ajudes de 2000 € per als autònoms i microempreses atorgades per la Generalitat de Catalunya, ha estat desastrosa”. Així ho afirma Montse González Esteve, vicepresidenta de l’Associació Professional de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears (APttCB), la qual explica com “des del dilluns, els despatxos han dedicat els seus esforços a intentar tramitar les sol·licituds dels seus clients, en la gran majoria dels casos sense èxit; han topat amb problemes de tipus tècnic i, finalment, el dimarts al matí i a través d'un tweet, s’han assabentat de la finalització de la tramitació, en exhaurir-se els fons destinats”.

Finalment uns 10.000 autònoms han pogut sol·licitar de les ajudes de 2000€ que atorgava la Generalitat. “Una xifra molt minsa per donar cobertura als més de 500.000 autònoms que hi ha a Catalunya”, considera Montse González.

Segons la vicepresidenta de l’APttCB, des de l’Associació s’ha traslladat a la Direcció General de Tributs, “el sentiment d’impotència dels despatxos professionals davant aquesta situació i davant el fet que els serveis informàtics de la Generalitat no hagin pogut organitzar les eines necessàries per atendre aquesta quantitat de peticions”.

“El fet d’aconseguir sol·licitar aquest ajut era com una loteria. El sistema estava totalment bloquejat. La possibilitat de poder presentar sol·licituds era absolutament aleatòria i no permetia realitzar les corresponents entrades”, assegura González.

Segons els professionals de l'assessorament fiscal i tributari hi ha empresaris que ho estan passant realment malament i que se'ls hi ofereixi uns ajuts perquè després no hi puguin accedir pot resultar contraproduent i provocar molta frustració. Tant per a ells com per als professionals que els intenten donar suport.

Des de l'APttCB es planteja adreçar un escrit al Departament de Presidència i al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya per exposar la seva queixa, i demanar solucions per a la gran quantitat d'empresaris i autònoms que no han pogut sol·licitar l'ajut, que passa per l'ampliació de la partida pressupostària i tornar a obrir una nova convocatòria, amb unes característiques tècniques a mida de la situació i que permetin la presentació massiva de sol·licituds.

VOLVER